Võitja kuulutati välja Seán Ó Riada heliloomingu konkursil

Corki rahvusvaheline koorifestival kuulutab uhkusega Offaly päritolu Amanda Feery 2016. aasta Seán Ó Riada…

Andrew
1 märts 2016
Amanda FeeryCorki rahvusvaheline koorifestival teatab uhkusega Offaly sünnist Amanda Feery aasta võitjana 2016. aasta Seán Ó Riada heliloomingu konkurss.

Amanda tükk, Täiesti muutunud, saab oma maailma esilinastuse suurejoonelises ümbruses Püha Fin Barre'i katedraal reedel, 29. aprillil kell 19.30. Festivali koor elukohas, Kammerkoor Iirimaa, juhatab Paul Hillier, esietendab etendus osana oma iga-aastasest koostöökontserdist festivaliga, mis tõotab olla imeline lauluõhtu.

 

Amanda Feery lõpetab praegu New Yorgi Princetoni ülikoolis kompositsiooniteaduse doktorikraadi, olles 2006. aastal omandanud bakalaureusekraadi muusika alal ning 2009. aastal Dublini Trinity College'is muusika ja meediatehnoloogia magistrikraadi. Varasemate koostööpartnerite hulka kuuluvad Crash Ensemble, Fidelio Trio, ConTempo Quartet, Orkest de Ereprijs, Lisa Moore, Cora Venus Lunny, Michelle O'Rourke, Zoe Conway ja Paul Roe. Ta on osalenud heliloojana festivalil Ostrava Days (Tšehhi), Soundscape Festivalil (Itaalia), Bang on a Can Summer Festivalil (USA) ja rahvusvahelisel noorte heliloojate kohtumisel (Holland). Ta pälvis 2009. aastal West Corki kammermuusika helilooja auhinna ja 2013. aastal Jerome Hynes'i auhinna. Praeguste ja tulevaste projektide raames võtab Amanda ette laiaulatusliku multimeediumiteose vokaalkvartetile So Percussion ning Ensemble Mise-en'i tellimusi. , Bearthoven, Jacquin Trio ja tšellist Amanda Gookin. Tema kompositsioon Changed Utterly tõusis esikohale aastal, mil sissetulek oli kõrgel tasemel. Hindamiskomisjoni liikmed heliloojad Rhona Clarke ja Stephen McNeff ning CCI kunstiline juht ja dirigent Paul Hillier võtsid oma reaktsiooni ja hinnangu Feery võiduteose kohta kokku järgmiselt:

 

"Changed Utterly on tugev individuaalne teos, mis, kasutades 1916. aasta tõusu kajastavat teksti, peegeldab absoluutselt tänavuse konkursi lühikokkuvõtet. Muusikaliselt ilmneb mineviku peegeldus "The Derry Air" fragmendina, mis kõlab kaasaegsete, hoolikalt läbimõeldud koorihelide kontekstis nagu midagi kaugest minevikust. Teos saavutab afekti ja suhtelise lihtsuse abil selle, mida ta kavatseb saavutada."

 

Koos Ó Riada perekonna lahkelt annetatud rahalise preemia saamisega saab Amanda teos festivali ajal maailmaesiettekandele. Seda esitab Kammerkoor Ireland kontserdil, kus tuleb ka teine festivali poolt tellitud Stephen McNeffi teose – A half darkness – maailmaesiettekanne. Amanda mängib lahutamatut osa ka festivali uuel koorisümpoosionil, mille kuraatorid on Paul Hillier ja John Fitzpatrick. Selle uue sümpoosioni osana astuvad festivalil üles kaks Seán Ó Riada kompositsioonikonkursi teist võitjat, Peter Moran ja Criostóir Ó Loingsigh, kes annavad oma komponeeritud teostele platvormi Paul Hillieri ja Kammerkoor Irelandi juhatusel reedel toimuvates interaktiivsetes töötubades. 29. aprillil kell 14.00 ja laupäeval, 30. aprillil kell 10.00 Corki Muusikakoolis. Amanda ütles oma võiduuudist saades:

 

"Olin nii põnevil, kui kuulsin John Fitzpatrickult, et võitsin Seán Ó Riada konkursi. Olen varem kirjutanud väiksematele vokalistide gruppidele, kuid see on minu esimene kooriteos ja mul on hea meel, et selle esiettekandele esitab Chamber Koor Iirimaa aprillis."

 

1972. aastal algatatud Seán Ó Riada konkursi praegune formaat pakub Iiri heliloojatele platvormi, kus nende loomingut hinnatakse ja premeeritakse puhtalt selle teenete alusel, ilma et kohtunikke mõjutaks helilooja maine või staatus. Kõik teosed esitatakse pseudonüümi all, autori tegelik nimi avalikustatakse alles pärast kohtunike otsuse tegemist. Soovitatakse iiri keeles loodud teoseid. Konkursi keskne eesmärk on pakkuda Iiri kooridele värsket autentset materjali nende kavadesse lisamiseks. Konkurss on pälvinud paljude kõrgelt hinnatud heliloojate tähelepanu, varasemate võitjate hulka kuuluvad Solfa Carlisle, Rhona Clarke, Patrick Connolly, Frank Corcoran, Séamas de Barra, Michael Holohan, Marian Ingoldsby, Donal MacErlaine, Simon MacHale, Michael McGlynn, Kevin O "Connell ja eelmise aasta võitja Eoghan Desmond. Kuna uue formaadi viimase kuue aasta jooksul on esitatud üle 170 heliloomingu, tõstab Seán Ó Riada heliloomingu konkurss selgelt esile praegu Iirimaal töötavate ja elavate heliloojate arvu ning demonstreerib veelgi Corki rahvusvahelise koorifestivali jätkuvat pühendumust heliloomingu ja loomingu julgustamisele. kaasaegse muusika esitus.

 

koostöös Kammerkooriga Ireland

 

Corki rahvusvaheline koorifestival

Korgi äratamine lauluga alates 1954. aastast

01 mai ~