Vinder offentliggjort for Seán Ó Riada Composition Competition

Cork International Choral Festival er stolte af at annoncere Offaly-fødte Amanda Feery som vinderen af 2016 Seán Ó Riada...

Andrew
1 marts 2016
Amanda FeeryCork International Choral Festival er stolt over at kunne annoncere Offaly-født Amanda Feery som vinder af 2016 Seán Ó Riada Composition Competition.

Amandas stykke, Ændret fuldstændig, får verdenspremiere i de spektakulære omgivelser af St. Fin Barre's Cathedral fredag den 29. april klokken 19.30. Festivalens Kor i Residence, Kammerkor Irland, dirigeret af Paul Hillier, vil premiere forestillingen som en del af sin årlige samarbejdskoncert med festivalen i, hvad der tegner til at blive en vidunderlig aften med sang.

 

Amanda Feery afslutter i øjeblikket en ph.d. i komposition ved Princeton University, New York efter at have afsluttet en BA i musik i 2006, og en M.Phil i musik og medieteknologier i 2009 på Trinity College Dublin. Tidligere samarbejdspartnere inkluderer Crash Ensemble, Fidelio Trio, ConTempo Quartet, Orkest de Ereprijs, Lisa Moore, Cora Venus Lunny, Michelle O'Rourke, Zoe Conway og Paul Roe. Hun har deltaget som komponiststipendiat ved Ostrava Days Festival (Tjekkiet), Soundscape Festival (Italien), Bang on a Can Summer Festival (USA) og International Young Composers Meeting (Holland). Hun var vinder af West Cork Chamber Music Composer Award i 2009 og Jerome Hynes Award i 2013. På nuværende og fremtidige projekter vil Amanda påtage sig et storstilet multimedieværk for vokalkvartetten So Percussion og bestilling fra Ensemble Mise-en , Bearthoven, Jacquin Trio og cellisten Amanda Gookin. Hendes komposition, Changed Utterly, kom ud på toppen i et år, hvor der var en høj standard for deltagelse. Medlemmerne af dommerpanelet, komponisterne Rhona Clarke og Stephen McNeff, og Paul Hillier, kunstnerisk leder og dirigent for CCI, opsummerede deres reaktion og evaluering på Feerys vinderværk som følger:

 

"Changed Utterly er et stærkt individuelt værk, som ved hjælp af en tekst, der reflekterer over 1916 Rising, absolut reflekterer over årets konkurrenceoplæg. Musikalsk optræder en afspejling af fortiden i form af et fragment af "The Derry Air", som lyder som noget fra en fjern fortid i sammenhæng med nutidige, omhyggeligt udtænkte korklange. Værket opnår det, det søger at opnå, med affekt og relativ enkelhed i midlerne."

 

Ud over at modtage en pengepræmie, venligt doneret af Ó Riada-familien, får Amandas værk verdenspremiere under festivalen. Det vil blive fremført af Chamber Choir Ireland i en koncert, som også vil byde på endnu en verdenspremiere på et stykke - A half darkness, af Stephen McNeff specielt bestilt af festivalen. Amanda vil også spille en integreret rolle i festivalens nye korsymposium, som vil blive kurateret af Paul Hillier og John Fitzpatrick. Som en del af dette nye symposium vil festivalen byde på to andenpladser i Seán Ó Riada kompositionskonkurrencen, Peter Moran og Criostóir Ó Loingsigh, som giver deres komponerede værker en platform under ledelse af Paul Hillier og Chamber Choir Ireland i interaktive workshopsessioner på fredag 29. april kl. 14.00 og lørdag 30. april kl. 10.00 i Cork School of Music. Da hun modtog nyheden om sin sejr, sagde Amanda:

 

"Jeg var så spændt på at høre fra John Fitzpatrick, at jeg havde vundet Seán Ó Riada-konkurrencen. Jeg har tidligere skrevet for mindre grupper af vokalister, men dette er mit første korstykke, og jeg er glad for, at det bliver uropført af Chamber Choir Ireland i april."

 

Påbegyndt i 1972, tilbyder det nuværende format af Seán Ó Riada-konkurrencen en platform for irske komponister til at få deres værk bedømt og belønnet udelukkende på dets egne fortjenester, uden at dommerne bliver påvirket af komponistens omdømme eller status. Alle kompositioner indsendes under et pseudonym, hvor forfatterens rigtige navn først afsløres efter dommernes afgørelse er truffet. Værker komponeret på det irske sprog tilskyndes. Konkurrencen har som et centralt formål at give irske kor friskt, autentisk materiale til optagelse i deres programmer. Konkurrencen har tiltrukket sig opmærksomhed fra mange højt respekterede komponister, med tidligere vindere, herunder Solfa Carlisle, Rhona Clarke, Patrick Connolly, Frank Corcoran, Séamas de Barra, Michael Holohan, Marian Ingoldsby, Donal MacErlaine, Simon MacHale, Michael McGlynn, Kevin O 'Connell, og sidste års vinder, Eoghan Desmond. Med over 170 kompositioner, der er blevet indsendt i de sidste 6 år af det nye format, fremhæver Seán Ó Riada Composition Competition klart antallet af komponister, der nu arbejder og bor i Irland, og demonstrerer yderligere Cork International Choral Festivals fortsatte engagement i at fremme kompositionen og fremførelse af samtidsmusik.

 

i samarbejde med Chamber Choir Ireland

 

Cork International Choral Festival

Bring cork til live med sang siden 1954

30. apr ~