2023 Seán Ó Riada heliloomingu konkurss on nüüd käivitatud

Palju tähistatud Seán Ó Riada heliloomingu konkurss on nüüd ametlikult välja antud! Ole võimalus võita see lugupeetud heliloominguvõistlus…

Michela Del Tin
12. oktoober 2022

Palju tähistatud Seán Ó Riada heliloomingu konkurss on nüüd ametlikult käivitatud!

Võimalus võita see lugupeetud heliloomingukonkurss ja saada oma teose esmaettekandele tunnustatud Kammerkoor Iirimaa reedel, 28. aprillil 2023.

Taotluste laekumise tähtaeg on Reedel, 9. detsembril 2022.
Täielikud üksikasjad ja veebipõhine taotlusvorm on saadaval siin.

Küsimuste korral võtke julgelt ühendust:
Tel: + 353 (0)21 4215125
E-post: [email protected]

Corki rahvusvahelisel koorifestivalil on rõõm teatada, et võtame nüüd vastu töid Iiri heliloojatelt 2023. aasta Seán Ó Riada heliloomingu konkursile. Konkursil, mille hindas ekspertide ja rahvusvaheliselt tuntud heliloojate žürii, antakse võitnud heliloojale rahaline auhind (mille lahkelt annetab perekond Ó Ríada) ja Seán Ó Riada Trophy ning valitud teos esitatakse omakorda esiettekandele. Kammerkoor Iirimaa festivali galakontserdil St. Fin Barre'i katedraalis reedel, 28. aprillil 2023.

Seán Ó Riada konkurss loodi 1972. aastal Seán Ó Riada (1931-71) loomingulise elu ja töö tunnustamiseks. Kuigi formaat on aastate jooksul arenenud, on alati keskendutud nii traditsiooniliste kui ka uute iiri muusikapalade elluäratamisele ja uuele publikule, samuti Gaeilge nimelise kaasaegse muusika loomise julgustamisele. Praegune formaat keskendub Iiri heliloojate uutele teostele ja sellel on uudne lähenemine partituuride sisestamisele pseudonüümi all, et kaitsta helilooja identiteeti.   

Võiduloomingu valib välja heliloojatest ja kooriekspertidest koosnev žürii. Valitud kompositsioon saab oma esiettekande festivali ajal kammerkoori Iirimaa galakontserdil.

Alates uue formaadi kasutuselevõtust 12 aastat tagasi on sisestatud 261 originaalloomingut, mis tõstab esile iiri kompositsiooni uuenenud huvi ja tervisliku seisundi. Konkursi varasemate võitjate hulka kuuluvad Solfa Carlile, Rhona Clarke, Patrick Connolly, Frank Corcoran, Séamas de Barra, Eoghan Desmond, Amanda Feery, Michael Holohan, Marian Ingoldsby, Donal Mac Erlaine, Simon MacHale, Michael McGlynn, Kevin O'Connell, Criostóir Ó Loingsigh, Donal Sarsfield, James May, Peter Leavy, Norah Constance Walsh ja eelmise aasta võitja Daragh Black Hynes. Mitmed neist teostest on välja andnud rahvusvahelised koorikirjastused.

Konkurss on avatud Iirimaal sündinud või seal elavatele heliloojatele ning kandideerima on oodatud nii väljakujunenud kui ka esilekerkivad heliloojad. Partituur peab olema originaalteos, kirjutatud a cappella koorile ja kestusega kuni 5 minutit. See peaks olema 4 osaline ja valitud tekst võib olla originaal või olemasolev, inglise või iiri keeles.

Praegu võetakse taotlusi vastu ja täielik teave konkursikriteeriumide kohta on saadaval siin.

Koostöös Kammerkooriga Ireland ja Ó Riada Family Trustiga

Corki rahvusvaheline koorifestival

Korgi äratamine lauluga alates 1954. aastast

30. apr ~