2023 Seán Ó Riada Composition Competition nu lanceret

Den meget berømte Seán Ó Riada Composition Competition er nu officielt lanceret! Hav en chance for at vinde denne værdsatte kompositionskonkurrence...

Michela Del Tin
12. oktober 2022

Den meget fejrede Seán Ó Riada kompositionskonkurrence er nu officielt lanceret!

Vær med i en chance for at vinde denne værdsatte kompositionskonkurrence og få dit værk premiere af de anerkendte Kammerkor Irland fredag den 28. april 2023.

Sidste frist for modtagelse af ansøgninger er Fredag den 9. december 2022.
Fuldstændige detaljer og online ansøgningsskema er tilgængelige her.

Hvis du har spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte:
Tlf.: + 353 (0)21 4215125
E-mail: [email protected]

Cork International Choral Festival er glad for at kunne meddele, at vi nu accepterer bidrag fra irske komponister til 2023 Seán Ó Riada Composition Competition. Bedømt af et panel af eksperter og komponister af internationalt navn, uddeler konkurrencen en pengepræmie (venligst doneret af Ó Ríada-familien) og Seán Ó Riada-trofæet til den vindende komponist, og det udvalgte stykke vil til gengæld få sin uropførelse. af Chamber Choir Ireland ved festivalens gallakoncert afholdt i St. Fin Barre's Cathedral fredag den 28. april 2023.

Seán Ó Riada-konkurrencen blev oprettet i 1972 som en anerkendelse af Seán Ó Riadas (1931-71) kreative liv og arbejde. Mens formatet har udviklet sig gennem årene, har fokus altid været på at bringe både traditionelle og nye stykker irsk musik til live og til nye målgrupper, samt at opmuntre til sammensætningen af nutidig musik som Gaeilge. Det nuværende format fokuserer på nye værker fra irske komponister og har en ny tilgang til partiturer, der indtastes under pseudonym for at beskytte komponistens identitet.   

Vinderkompositionen vil blive udvalgt af et panel bestående af komponister og koreksperter. Den valgte komposition vil modtage sin uropførelse under festivalen ved en gallakoncert givet af Chamber Choir Ireland.

Siden det nye format blev introduceret for 12 år siden, er 261 originale kompositioner blevet tilmeldt, hvilket understreger den fornyede interesse for og sunde tilstand af irsk komposition. Tidligere vindere af konkurrencen inkluderer Solfa Carlile, Rhona Clarke, Patrick Connolly, Frank Corcoran, Séamas de Barra, Eoghan Desmond, Amanda Feery, Michael Holohan, Marian Ingoldsby, Donal Mac Erlaine, Simon MacHale, Michael McGlynn, Kevin O'Connell, Criostóir Ó Loingsigh, Donal Sarsfield, James May, Peter Leavy, Norah Constance Walsh og sidste års vinder, Daragh Black Hynes. Flere af disse værker er udgivet på internationale korforlag.

Konkurrencen er åben for komponister født eller bosiddende i Irland, og ansøgninger modtages gerne fra både etablerede og nye komponister. Partituret skal være et originalt værk, skrevet til a cappella-kor, og op til 5 minutters varighed. Den skal være i 4 dele, og den valgte tekst kan være original eller eksisterende på engelsk eller irsk.

Ansøgninger modtages nu, og fuldstændig information om konkurrencekriterierne er tilgængelig her.

I samarbejde med Chamber Choir Ireland og Ó Riada Family Trust

Cork International Choral Festival

Bring cork til live med sang siden 1954

30. apr ~