John Fitzpatrick astub festivali ja kunstilise juhi kohalt kõrvale

Ajastu lõpp ja uued algused John Fitzpatrick, festivali ja Corki rahvusvahelise koorifestivali kunstiline juht,…

Andrew
1. november 2019

Ühe ajastu lõpp ja uued algused

Corki rahvusvahelise koorifestivali festivali ja kunstiline juht John Fitzpatrick teatas festivali direktorite nõukogu koosolekul oma otsusest loobuda oma täiskohaga igapäevasest pühendumisest festivalile ning selle korraldamisele ja kunstilisele planeerimisele. pärast tänavust väga edukat 65. festivali.

Johni seotus festivaliga algas 1969. aastal lauljana, jätkus pikka aega erinevate kooride dirigendina, alates 1976. aastast festivali kunstinõukogu kutsutud liikmena ja alates 1993. aastast, mil temast sai tollase kutsel festivali direktor. Esimees, vanem Jim Corr. Pärast 26 aastat vabatahtlikuna tüürimist lahkub John nüüd festivali staažikaima festivalijuhi tunnustusega. John ütles oma lõpukõnes, et see oli olnud – „… eriline au teenida seda erilist festivali… Festival, mida me praegu teame, on tohutult rikastatud festival, mille ma pärisin 1993. aastal, kuid nüüd on minu jaoks sobiv aeg seda teha. pärast väga edukat 65. korda toimunud festivali kõrvale astuda, olles kindel teadmises, et meil on nüüd korraldusmeeskond, kes tagab festivali traditsioonide ja standardite säilimise ka edaspidi. Märgiti, et ametisse nimetamisel seadis John oma eesmärgina taastada ja läbi vaadata haldus-, organisatsioonilised, kunstilised, finants- ja reklaamistruktuurid ning tõsta festivali rahvusvahelist profiili nii, et Corki rahvusvaheline koorifestival mitte ainult ei säilitaks. oma silmapaistvat positsiooni Iirimaa suure koorifestivalina, aga ka suureks festivaliks rahvusvahelisel areenil – see on saavutatud. Ta kinnitas juhatuse liikmetele, et kohustub viimistlema 2020. aasta kunstilise programmi, et tagada lihtne üleandmine neile, kes pärast teda üle võtavad.

Ta tõdes, et see edu poleks saanud teoks ilma toetuseta, mida ta on aastate jooksul saanud nii paljudelt inimestelt, kes kõik on andnud oma panuse koorifestivali “keerulise ja värvika gobelääni”. Ta avaldas siirast tänu kahele juhatuse esimehele, vanem Jim Corrile ja Gerard Breenile, paljudele juhtidele ja administraatoritele, kellega ta oli koos töötanud, kes kõik andsid festivalile isikliku panuse; festivali juhatuse ja kunstinõukogude liikmed; sektsioonijuhatajad, kes täitsid oma ülesandeid pühendunud hoolsusega; ja palju vabatahtlikke aastate jooksul. Ta tänas kõiki nende panuse, kollegiaalsuse ja sõpruse eest. Ta avaldas erilist tänu oma naisele Jane'ile ja tema perele nende jätkuva toetuse ja mõistmise eest.

The members of the Board expressed their surprise and regret at his decision, describing it as “the end of an era”, but were unanimous in their thanks and acknowledgement of his major voluntary contribution to the success of the Festival over so many years. His service was described as totally committed and exceptional by any standards of evaluation and they wished him well in his future activities. As a mark of respect and acknowledgment of his singular service John was invited to undertake a new role and to become President of the Festival. He accepted the Board’s invitation and said he would be honoured to fill such a role. He will remain as an active member of the Festival’s Board, as one of its Company Directors, and as a behind the scenes adviser when required. He will continue to represent the Festival on the international stage as a Board member of the Choral Festival Network – the international network for choral competitions and festivals, an advisor for the Singing Network, an adjudicator at national and international level, an advocate for the benefits of choral music, and as a strong promoter of the Cork International Choral Festival at home and abroad.[vc_single_image media="16802" media_width_use_pixel="yes" alignment="center" media_width_pixel="600"]The Festival is now in the process of actively assessing its future needs now that John Fitzpatrick is no longer carrying out the visionary work he has undertaken as Festival and Artistic Director for the past 26 years. Active discussions are now taking place at Board level to look at how best the Festival can fill the position to ensure that it continues to develop artistically into the future and to maintain and nurture its reputation. Its future will continue to be a work in progress and a new appointee will do so with an understanding of its special history, new ideas, a fresh approach, and new directions as being the guiding factors.

Corki rahvusvaheline koorifestival

Korgi äratamine lauluga alates 1954. aastast

01 mai ~